Fasciaguiden

Fasciaguiden är en podcast om kroppen, om ny forskning och om en förändrad syn på hälsa värk och smärta Just nu pågår en global revolution inom anatomisk forskning, som i grunden förändrar vår syn på människokroppen. Det handlar om Fascia, ett nätverk av bindväv utan början och slut, som omsluter allt i kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler Fasciaguiden finns för att ge kunskap om kroppen på ett enkelt sätt Det är en podcast om vetenskap och beprövad erfarenhet, om filosofi och nya insikter, om praktisk tillämpning av ny forskning och om de små sakerna som gör skillnad för ditt välmående

Listen on:

  • Apple Podcasts
  • Podbean App
  • Spotify
  • Amazon Music
  • TuneIn + Alexa

Episodes

3 days ago

Vi har fått så många frågor i så många år om tid och läkning.
Hur lång tid tar det, hur många behandlingar behöver jag och vad behöver jag lägga ner på det här? Kan jag ens bli frisk?
Svaret är: det beror på. Men vad beror det på?
Vad innebär läkning, vilken roll spelar tid och vad innebär det att vara frisk och må bra?
Det här avsnittet handlar om vikten av tålamod. Tålamod med processen, tålamod med kroppen och tålamod med sig själv.
Fasciaguiden är en podcast som handlar om kroppen, om ny forskning och om en förändrad syn på hälsa, värk och smärta. Läs mer om Podcasten och vilka som medverkar på fasciaguiden.se/podcast

Friday Apr 19, 2024

I över tio år har vi försökt förstå och förklara vad fascia är, varför det är så viktigt att förstå och hur hela vår uppfattning om kroppen och människan förändras när vi ser på oss själva som levande.
Vi är inte ensamma om det här. Framstående forskare som Guimberteau, Theise, Pollack och Levy har kämpat i motvind för att få människor att ta till sig den levande kroppen.
Så vi har bjudit in dem för att prata om det här, live i Uppsala i november 2024.
Det här avsnittet handlar om varför vi startar Swedish Fascia Convention.
Läs mer och lyssna på fasciaconvention.com/se

Behöver vi Näringstillskott?

Thursday Apr 18, 2024

Thursday Apr 18, 2024

Hur påverkar näring vårt mående och läkning? Ska man ta näringstillskott? Hur vet man vilka näringstillskott man ska ta och hur mycket? 

Wednesday Apr 17, 2024

Vad finns det för antioxidanter? Vad gör de i vår kropp och hur samverkar de? Hur får vi oss antioxidanter och varför behövs de?

Varför behöver vi Kollagen?

Tuesday Apr 16, 2024

Tuesday Apr 16, 2024

Kollagen är kroppens vanligaste protein, och utgör mer än 30% av de proteiner som finns i kroppen men kollagenproduktionen avtar med ålder.
Varför behöver vi Kollagen och hur får vi i oss det?

Varför behöver vi Omega 3?

Monday Apr 15, 2024

Monday Apr 15, 2024

Kroppen behöver Omega 3 men kan inte själv tillverka det. Högt intag av socker, kaffe, alkohol och läkemedel med mera blockerar upptaget av Omega 3. 
Varför behöver vi Omega 3 och hur får vi i oss det?

Varför behöver vi Svavel?

Sunday Apr 14, 2024

Sunday Apr 14, 2024

Många får inte i sig tillräckligt med svavel. Dåliga naglar, torr hud och artros kan vara tecken på svavelbrist.
Men vad är svavel? Hur får vi i oss det och varför behöver vi svavel?

Varför behöver vi Selen?

Saturday Apr 13, 2024

Saturday Apr 13, 2024

Svenska jordar har extremt låga halter av selen vilket gör att de grödor som odlas innehåller försumbara halter. Raffinering och tillagning av maten förstör dessutom selen.
Hur viktigt är selen? Varför behöver vi selen och hur får vi i oss det?

Varför behöver vi Zink?

Friday Apr 12, 2024

Friday Apr 12, 2024

Zink är en viktig mineral som framförallt finns i skelett, muskler och hud. Zink är ett av de mineral som många har brist på och som är svårast för kroppen att ta upp. Hur får vi i oss zink och varför behöver vi zink?

Varför behöver vi Magnesium?

Thursday Apr 11, 2024

Thursday Apr 11, 2024

Socker, kaffe och alkohol ger försämrat upptag av magnesium och kan orsaka magnesiumbrist. Dagens växtodling med konstgödning gör att vi får i oss mindre magnesium via mat och dricksvatten än tidigare. 
Varför behöver vi magnesium och hur får vi i oss tillräckligt?

Image

Your Title

This is the description area. You can write an introduction or add anything you want to tell your audience. This can help potential listeners better understand and become interested in your podcast. Think about what will motivate them to hit the play button. What is your podcast about? What makes it unique? This is your chance to introduce your podcast and grab their attention.

Fascia Innovation Sweden AB

Version: 20240320