Thursday May 12, 2022

62. Vad är människans potential?

I fyra avsnitt har vi pratat om vad en kropp är, om hur vi upplever vår kropp med våra sinnen och vad det innebär att känna. Vi har även pratat om vad en behandling är och en bild av människan som en funktion, en maskin med utbytbara delar som kan repareras.


En röd tråd genom dessa avsnitt har varit hur vi i vårt sätt att se på oss själva och andra människor konsekvent delar upp allting i delar och att vi har svårt att förstå helhet. Uppdelningen gör oss mindre. Men om man istället ser kroppen som en helhet, där syn, hörsel, känsel osv är olika aspekter av samma sak och där ryggvärk, ångest, tankar och känslor faktiskt är en del av samma kropp - så blir det något annat, då blir det större.


Vad händer om man ser kroppen som en helhet? Vad kan en människa bli? Hur kan vi hjälpa varandra att förstå och uppnå vår fulla potential?


Fasciaguiden är en podcast som handlar om kroppen, om ny forskning och om en förändrad syn på hälsa, värk och smärta. Läs mer om Podcasten och vilka som medverkar på fasciaguiden.se/podcastSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Fascia Innovation Sweden AB